Tim Cook utfrågad om Iphone-priser och tullar i amerikansk tv

I tisdagens avsnitt av Good Morning America intervjuades Apples vd om bland annat de höga priserna på nya Iphone och Trumps nya Kina-tullar som Apple slipper.

read more

Tim Cook diskuterar nya Iphone-priserna med japansk tidning

Svenska användare är inte de enda som höjt på ögonbrynen över priserna på Apples nya Iphone-modeller. Nikkei har intervjuat Tim Cook om saken.

read more

Apple storsatsar på återvinning i tillverkningen av Iphone

Nya Iphone Xs använder återvunnet tenn och andra återvunna material i flera komponenter för att göra ett mindre miljöavtryck än någonsin.

read more

Iphone hotas av importförbud i Sydkorea – kan räddas av Samsung

Apple är inblandat i en patenttvist i Sydkorea som kan leda till att många IOS-prylar får importförbud. Men Samsung är för en gångs skull på Apples sida.

read more

Analytiker: Därför blir Iphones skärm större och större

Enligt Wall Street Journal handlar de allt större skärmarna inte enbart om att användarna efterfrågar det. Apple har även en baktanke.

read more

Apple börjar köpa långfilmer: Här är första satsningarna

Apple åkte till Torontos filmfestival för att börja bygga upp sin arsenal av långfilmer. Företaget har enligt Deadline köpt rättigheterna till två filmer.

read more

Apple ska göra det enklare för myndigheter att begära ut personuppgifter

Istället för att behöva skicka e-post och bekräfta sin legitimation vid varje enskild ansökan ska polis och andra myndigheter få ett webbgränssnitt.

read more

Nostalgi: Steve Jobs bästa stunder (och snorkigaste kommentar!)

Steve Jobs var karismatisk och självklar på scen, men kunde vara tvär mot sina anställda och till och med familj. Här är ett intressant, minnesvärt axplock ur modern Steve Jobs-historia.

read more

Apple Watch-köpare föredrar Series 1 framför dyrare Series 3

Apple Watch säljer bra, men nya uppgifter visar att en stor majoritet av kunderna nöjer sig med den äldre modellen.

read more

Sista domen har fallit i fallet med kändisars hackade Icloud

Nu har alla fyra personer som stod anklagade för att ha hackat bland andra Jennifer Lawrences Icloud-konto dömts till fängelse i mellan 9 och 18 månader.

read more