Rykte: Apple skrotar iPad mini?

45265

När Apple år efter år lanserat en ny iPad har konsumenter strömmat till butikerna för att klämma, känna och i de flesta fall köpa ett nytt exemplar av den nya modellen. Nu gör uppgifter gällande att sjunkande säljsiffror kan göra att iPad mini försvinner från butikshyllorna.

Eftersom detta bara är ett rykte och inget som Apple själva gått ut med så bör det tas med en nypa salt, men det börjar det ändå kännas lite oroligt. Försäljningen av iPad stannade av under sena 2014 och en bidragande del tros vara att man släppte iPhone 6 och iPhone 6 plus som båda har större skärmar. Man spår att försäljningen av iPad väntas sjunka med 30 procent under 2015 vilket gör att Apple nu kanske väljer att sluta sälja den mindre iPadmodellen. Detta kan även märkas på hur man valt att uppdatera iPad mini. Senaste uppdateringen gav oss förvisso touch-ID och en lite vassare processor, men ligger som en iPad 2 och 3 i utvecklingen vilket får ses som ganska lågt i förhållande till exempelvis iPad air. Uppgifter gör också gällande att de leverantörer som tillverkar iPad mini inte fått några ordrar för någon ny modell, vilket spär på ryktet ännu mer att den kommer fasas ut inom en snar framtid.

Nu ska vi kanske inte säga för mycket. Som ni minns så behöll man iPad 2 i evigheter innan den togs bort och ersattes med den redan utgångna iPad 3. Kanske gör Apple gör nåt liknande med minimodellen. En lösning skulle vara att man behåller iPad mini 2, men att den hamnar lite i skymundan och att den inte uppdateras lika frekvent som de större modellerna.

Källa:fool.com

Vad tycker ni? Ska Apple slopa försäljningen av iPad mini eller låta den leva vidare?

Comments are closed.