Nedgradera iOS kan bli möjligt igen tack vare nytt Tiny Umbrella

nedgradera-ios-tiny-umbrella

Förr om åren när man ville nedgradera mjukvaran på sin enhet eller om man ville spara sina SHSH-filer, var programmet Tiny Umbrella ett viktigt verktyg. När iOS 7 gjorde entré så försvann möjligheterna att både nedgradera och spara de åtråvärda filerna, men nu verkar tystnaden från Semaphore vara över då den nya uppdateringen klarar att spara SHSH-filerna igen.

Först vill jag bara göra klart att det nya Tiny Umbrella fortfarande är i betastadiet och kräver Java för att fungera och att det inte går att nedgradera mjukvaran, utan bara spara SHSH-filerna. Semaphore ser dock ljust på framtiden och tror att det även kommer gå att nedgradera mjukvaran, vilket gör det hela mer spännande.

Jeff, en välkänd bloggare på webbsidan iDownloadblog ställde frågan om SHSH-filerna kommer vara av vikt i framtiden och svaret från Semaphore blev positivt.

Capture

En viktig sak att lägga på minnet är att man bara kan spara de filer som Apple fortfarande signerar. Enkelt förklarat, sitter man exempelvis på iOS 8.1.2 kan man inte spara SHSH för denna, då Apple inte signerar denna mjukvara längre.

För dig som vill spara SHSH-filerna, följ guiden som finns här.

Comments are closed.