Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

Bower-wilkins-zeppelin

Underbart! Vilket ljud! Jag blir glad av lyssna på denna. Jag tror jag har hittat referenshögtalaren. Jag njuter när jag spelar musik på den.

Det är en stor högtalare. Det krävs två händer för att flytta den. Den har inget batteri. Utan den kräver sladd för att fungera.

Den visar sig vara fördömligt enkel att få igång med hjälp av deras app som man tar ner från AppStore. Appen finns för både telefon och dator. Det märks att de lagt ner en hel del arbete på att få installationen enkel, för mig är det full pott på det. Detta borde fler tillverkare rått kopiera.

IMG_0010

På baksidan finns uttag för ethernet, ström och AUX. I den finns stöd för Bluetooth, Airplay och Spotify Connect.

Efter installation så dyker den direkt upp i min Airplay-högtalarlista. Även efter natten när den stått orörd behöver jag bara väcka den så dyker den upp.

Den fungerar lika bra med Spotify Connect och Blåtand.

Efter en stund upptäcker jag att det jag gör är inte att tänka på hur högtalaren framställer ljudet utan hur musiken låter. Det enda jag kan säga att den lider av är att stereoeffekten till stor del uteblir på grund av att högtalarelementen sitter så pass nära varandra.

Jag måste säga att denna högtalare inte är för alla, den går lös för cirka 6700 kr.

Denna högtalare ger mig ett ohälsosamt ha-begär. Audiofilen i mig ler girigt.

Det här är en högtalare som kan ersätta din stereo. Den har ett naturligt detaljrikt ljud som hanterar ljud mycket bra på låga volymer och när du vill känna basen är det bara vrida upp volymen och den sviker dig inte. Den klarar av att spela musik med stor variation i sina ljudbilder och den klarar av allt med mycket bra resultat.

Hädanefter kommer jag jämföra alla andra högtalare jag tester med denna.

Jag njuter av musiken när jag testar högtalaren. Någon gång ibland upptäcker jag att jag saknar en bra stereoeffekt.

Jag tycker att du som anser att trådlösa högtalare inte kan leverera tar dig till en butik där du kan prova denna. För så bra är den.

Tack till HIFI-klubben för lånet.

Comments are closed.