Apple vann kampen om julhandeln

Apple-Holiday

Flurry Insights har analyserat vad som var populärast under julgranen förra veckan och kan återigen konstatera att Apple gick ut som segrare med 49,1% av alla aktiverade enheter.

ChristmasCharts_THREE

Flurry Insights har har granskat totalt 780 000 nedladdade appar och på så sätt fått en klar bild av vilken typ av enhet och operativsystem som befinner sig på andra sidan. Apples eviga motståndare Samsung knep andraplatsen med en andel på 19,8%. Intressant för i år är också att Sony ramlade ur topp 5-listan och att Nokia trots en tredjeplats tappade från 2014 5,8% till årets blygsamma 2%.

christmascharts_one

En annan enorm utveckling stor Phablets för, likt storleken av iPhone 6s Plus (faktiskt störst till andel inom android med 50% mot ”normalstorlekstelefonens” 35%) som förra året stod för 13% men som i år mer än fördubblades till hela 27%. Än mer anmärkningsvärt blir det om man jämför mot 2013 då kategorin inte hade mer än 4%.

Ipad Pro som tillhör kategorin “Full-Size Tablets” stod endast för 1% av alla enheter som aktiverades i Flurry Insights undersökning.

Comments are closed.