”Apple ska göra egna TV-serier”

apple tv

Apple har lagt mycket fokus på sin nya musiktjänst Apple Music och nu ser det ut som om vi snart kommer kunna ta del av egenproducerade filmer och TV-serier genom iTunes.

Steve Jobs nämnde innan sin död att han hade ”knäckt idéen” för den framtida konsumtionen av TV och när Apple TV 4 presenterades så var det visserligen ett stort steg i rätt riktning men knappast något revolutionerande. Nu ryktas det att Apple är ute i Hollywood för att slutföra avtal för att likt Netflix producera helt egna serier exklusivt för iTunes. Något som också skulle kunna vara en stor del av deras kommande satsning på TV-prenumeration genom Apple TV.

Tidigare i år viskades det om att Apple var sugna på att köpa Time Warner, ägare av HBO, något som i så fall verkligen skulle kickstarta deras egna streamingtjänst med serier som Game Of Thrones och The Affair. Ett rykte som inte är helt otroligt med tanke på uppköpet av Beats som senare integrerades till Apple Music.

När Apple TV 4 presenterades förra året väntade sig många att Apple redan skulle lansera en sådan tjänst men pga utdragna förhandlingar och krångliga licensavtal ska det enligt rykten ha gjort det omöjligt att genomföra just då. Om vi ska tro det senaste ryktet så planerar Apple att lansera en sådan tjänst i höst samtidigt som iPhone 7 presenteras.

Comments are closed.