Bugg som förstör din iPhone eller iPad hittad

IMG_1814 (1)

Nyligen kom det rapporter om en bugg som gör alla iOS-enheter med en 64-bit processor (iPhone 5s och nyare) verkningslösa om man ändrar till ett specifikt årtal och datum. Testa inte detta hemma!

Nu är det inte så att buggen bara aktiverar sig själv utan det krävs manuell handläggning för att förstöra sin enhet. Enligt flera rapporter (vi har inte vågat testat själva) så behöver man gå in i InställningarAllmäntDatum och Tid och slå av Ställ in automatiskt. Om man sen sätter datum och årtal till 1 januari 1970 så är enheten bara en omstart från att sluta fungera.

Det som händer sen är att den fastnar när den försöker starta om, trots att man testar med att återställa genom iTunes. Vissa påstår att det går att få liv i den igen efter att batteriet laddats ut och andra har behövt besöka Apple Store för hjälp. Apple har själva inte kommenterat denna bugg ännu och vi vill därför poängtera vikten av att inte testa detta på era enheter. För er som är nyfikna på hur det ser ut så kan ni se en kort video Zach Straley gjort:

Comments are closed.