”Ny Apple TV presenteras i sommar”

Apple tv4

Både 9to5Mac och John Paczkowski från Buzzfeed rapporterar idag att Apple har stora planer på att presentera generation 4 av sin Apple TV på utvecklarkonferensen WWDC i sommar.

Anledningen att man väljer WWDC som forum att presentera sägs vara att Apple TV äntligen kommer få en egen App Store och med en publik full med utvecklare känns det som ett naturligt startskott. Förutom appar ska modellen bli betydligt mer slimmad än dagens generation och även Siri ska göra intåg. Till sist ska också fjärrkontrollen och processon förbättras. Konsumenterna i USA kan också vänta sig ett rejält uppsving vad det gäller möjligheten att ansluta sig till kabelkanalernas erbjudande då Apple sägs vara i full gång med att förhandla med många stationer.

apple-tv

Apples senaste ”TV-puck” uppdaterades 2012 och detta rykte känns inte helt tagit ur luften, inte minst med tanke på att Tim Cook på ”Spring Forward”-eventet gjorde en kraftig prissänkning (åtminstone i USA) på dagens Apple TV:s och samtidigt presenterade ett nytt samarbete med HBO.

Comments are closed.