Så enkelt spelar du in samtal på Iphone – de bästa knepen

Spela in samtal på Iphone är inte svårt. Använd en betalapp om du vill göra det enklast möjligt, eller gå via Macen om du vill göra det gratis och med bättre integritetsskydd.

read more

Använd din gamla Imac som en extra skärm – så gör du

Har du en äldre Imac som står och samlar damm? Utnyttja den som extraskärm till din nya Mac – praktiskt och mer miljövänligt än att köpa ny skärm.

read more

Så får du Iphone att spegelvända dina selfies

I vanliga fall vänder Iphone ”rätt” dina selfies, trots att du tar dem spegelvända. Så här vänder du tillbaka till den speglade versionen.

read more

Tips: Så gör du dina egna dynamiska skrivbordsbilder

Gillar du Mac OS inbyggda bakgrundsbilder som ändras med tiden på dygnet och till och med årstiden? Vi tipsar här om hur du kan ladda ned eller skapa dina egna.

read more

Använd Ipad som extraskärm till Mac – fyra metoder

Har du både Mac och Ipad? Då kan du använda paddan som extraskärm till Macen. Enklast är Apples nya Sidecar-funktion men det finns andra sätt när det inte går.

read more

Så redigerar du pdf-filer på Mac – tips och smarta knep

Vi går igenom hur du slår ihop och klipper itu, kommenterar, märker upp, signerar och rättar i pdf-filer – och nästan allt kan du göra i Förhandsvisning.

read more

20 smarta program för menyraden som lyfter Mac OS

Menyraden är Macens mest unika gränssnittsdetalj och helt grundläggande i arbetet med datorn. Här är 20 program som lägger sig i menyraden och gör nytta.

read more

Mac: Så styr du vilka program som öppnar vilka filtyper

Dubbelklicka på en fil i Mac OS och den öppnas i ett förvalt program. Oftast är det rätt, men det händer att systemet blir förvirrat.

read more

Guide: Så skyddar du din Mac från skadeprogram

Vänta lite nu? Virus på Mac – finns det verkligen? Svaret är nja, men det finns definitivt skadeprogram av olika slag och så här skyddar du dig mot dem.

read more

Räcker din ssd inte till? Så maxar du lagringen i din Mac

Ssd:er är bra på mycket, både snabba och tåliga. Men tyvärr är de dyra, och det gör det lätt att vara (lite för) snål med lagringen när vi köper ny dator. Här följer några smarta tips för dig som ser utrymmet tryta i din Mac.

read more