Uppgifter: Apple vill finansiera exklusiva poddar

Genom att locka med exklusiva poddsändningar med kända personer hoppas Apple öka andelen lyssnare på Spotifys bekostnad.

read more

Så skyddar du din Mac från skadeprogram

Vänta lite nu? Virus på Mac – finns det verkligen? Svaret är nja, men det finns definitivt skadeprogram av olika slag och så här skyddar du dig mot dem.

read more

Parallels Desktop 14: Windows på Macen nu snabbare än någonsin

Nya Parallels erbjuder snabbare virtualisering än tidigare versioner. Kör Mac, Windows, Linux och till och med Android parallellt på din dator.

read more

Bästa antivirus för din Mac – vi testar fem bra alternativ

Antivirusprogram på Mac är en bättre idé än du kanske tror. Hot på nätet drabbar i dag även Mac-användare. MacWorld testar fem antiviruspaket som ger dig ett tryggare datoranvändande.

read more

Nu blir Apples proffsprogram billigare för studenter


Apple har släppt ett paket med samtliga proffsprogram – Final Cut Pro, Logic, Motion, Compressor och Mainstage – till kraftigt rabatterat pris för utbildning.

read more

Wine 2.0 släppt med stöd för retinaskärmar och 64-bitarsprogram


Om du då och då behöver köra ett Windowsprogram på Macen kan Wine vara ett alternativ till virtualisering, och nu har version 2.0 släppts.

read more

Setapp lanserat – nu kan du prenumerera på Macprogram


Nu har ”Netflix för Macprogram”-tjänsten Setapp lanserats. För mindre än en hundralapp i månaden kan du prenumerera på 61 (hittills) program.

read more

Apple uppdaterar Final Cut Pro X, Motion och Compressor


Efter gårdagens uppdateringar av ljudprogrammen har Apple nu också släppt uppdaterade versioner av sina professionella videoredigeringsprogram.

read more

Nu är julreorna på App Store igång – hundratals appar och spel prissänkta


Som vanligt innan jul har en lång rad utvecklare sänkt priserna på sina appar för att bättre slåss om kunderna under ledigheten.

read more

Allt om antivirus för Mac: Vilket är bästa valet (och behövs det ens?)


Behövs antivirus för Mac? Om du vill skydda både dig själv och Windows-användare i din närhet kan det vara en bra idé. Här går vi igenom de olika alternativen.

read more