Mobileme-nostalgi: Så minns vi Apples första molnflopp

Icloud har en mindre känd och mindre lyckad föregångare i Mobileme. Tjänsten introducerades 2008 men blev ingen succé och sågades snart längs fotknölarna av självaste Steve Jobs. Vad gick fel? MacWorld blickar tillbaka på Apples största, första molnfl…

read more

Uppmaningen till Apple: Gör Icloud säkrare!

I en ny kampanj från EFF riktas hård kritik mot teknikföretag som anklagas för att slarva med säkerheten. Ett av dem är Apple.

read more

Icloud fungerar inte med Windows – lösning ska vara på gång

Den senaste oktober-uppdateringen fungerar inte med Icloud-programmet för Windows. Tills problemet är löst har Microsoft helt sonika blockerat Windows-uppdateringen för vissa användare.

read more

Apple bjuder på 200 GB gratis Icloud-lagring – i USA

Amerikaner som inte redan prenumererar på Icloud får 200 GB kostnadsfritt under en begränsad period.

read more

Skolelever får mer gratisutrymme på Icloud

En stir nyhet som Apple skyndade förbi under kvällens event är att Icloud-utrymmet som ingår i gratiskonton för skolelever mångdubblas.

read more

Apple flyttar Icloud-nycklar till Kina

Apple tvingas följa nya regler och kommer nu flytta krypteringsnycklarna till kinesiska Icloud-användares konton till servrar som ägs av ett kinesiskt företag.

read more

Icloud-konto hjälpte FBI fånga spamkung

FBI lyckades spåra den ryska hackaren bakom spambotnätet Kelihos, mycket tack vare information från ett Icloud-konto.

read more

Nu kan du ändra mejladress för Apple ID till en Apple-adress


Apple har öppnat för möjligheten att byta mejladress på ett Apple ID-konto som tidigare haft en icke-Apple-adress till en från Apple.

read more

Apple vs Google: 7 appar i jätteduell – vad är bäst på en Iphone?


Apple mot Google – Goliat mot Goliat. De två jättarna i datorvärlden tävlar om våra pengar och uppmärksamhet, men vilket företags appar är bäst – på en Iphone? Vi har testat sju av de appar som både Apple och Google erbjuder till IOS för att se vilka som borde ta plats på din Iphones hemskärm.

read more

Apple överger tvåstegsverifiering med IOS 11 och High Sierra


Om du använder tvåstegsverifiering kommer du automatiskt migreras till tvåfaktorautentisering När du uppdaterar till IOS 11 eller High Sierra.

read more