Kortare batteritid med Facebook-appen för iPhone

image

The Guardian-skribenten Samuel Gibbs rapporterar att genom att radera Facebook-appen och istället använda webbversionen av Facebook i Safari kan du förlänga batteritiden i din iPhone upp till 15 procent.

Facebook har vid ett flertal tillfällen haft problem med att sin iOS-app förbrukar ovanligt mycket batteri. Senast led appen av en bugg som orsakade att appen drog mycket batteri trots att den vilade, vilken de dock åtgärdat. Trots detta rapporterar många användare att appen förbrukar mycket batteritid.

Samuel Gibbs, skribent för The Guardian, bestämde sig för att testa hur batteritiden påverkas när han använder Facebook-appen i jämförelse med att använda webbversionen av Facebook i webbläsaren Safari. Efter en vecka av testande kom Samuel Gibbs fram till att genom att använda Safari förlängdes batteritiden med ungefär 15 procent för honom. Samuel bad även andra personer utföra samma test och de fick liknande resultat.

Med andra ord drar Facebook-appen relativt mycket, men hur mycket batteritid du sparar beror förstås på hur du använder din iPhone. Om du använder Facebook ofta och samtidigt är i behov av längre batteritid kan det vara värt att testa använda Facebook i Safari istället under en vecka.

Comments are closed.