”iOS 9 lägger fokus på stabilitet”

iOS 9

Efter ett par år av stora förändringar och många nya funktioner i Apples operativsystem för iPhone, iPad och iPod Touch så skvallras det nu om att höstens iOS 9 ska lägga allt fokus på stabilitet och optimering istället för en massa nya funktioner.

ios7-vs-ios6

Sista två åren har varit intensiva för iOS, inte minst den stora designförändringen Ive gjorde 2013 tillsammans med ett nytt kontrollcenter och Touch ID för att nämna ett par exempel. Och just Apples Touch ID genererade sen förra årets stora ”selling point” Apple Pay (åtminstone i USA) och nu står Apple Watch och väntar runt hörnet.

Det har också varit ett par år av ovanligt många buggar som Apple med mindre uppdateringar hela tiden försökt stävjat. Men nu ska man alltså försöka råda bot på detta med att inte stoppa in så mycket nytt, utan istället lägga sina resurser på att förbättra sitt befintliga mobila operativsystem. Allt från att fixa buggar till att snabba upp systemet ytterligare.

Med det sagt så kommer naturligtvis inte Apple låta iOS 9 vara helt fri från nyheter och funktioner men vänta er inte lika mycket senare i år.

Comments are closed.