FMTK – Träningsapp från Försvarsmakten

FMTK Försvarsmaktens Träningsklubb

Försvarsmakten vill dela med sig av sin hundraåriga träningsexpertis och lanserar Försvarsmaktens Träningsklubb, eller FMTK, en välgenomtänkt träningsapp med över 450 utmanande övningar som utförs utan redskap. Appen lämpar sig till både nybörjare som vill komma igång med träningen och de som redan tränar.

Alla övningar innehåller instruktionsfilmer som visar hur övningen ska genomföras och för de som vill få extra hjälp med träningen finns hela program eller kortare pass att följa. Ett program kan pågå i tio veckor med 30 olika pass. Passen ser förstås olika ut, men gemensamt för alla är att det är tydliga instruktioner och det smarta användargränssnittet gör det enkelt att hänga med på övningarna.

fmtk-app-iphone_2

En annan trevlig del i FMTK är Utmaningar där användaren kan utmana sig själv eller vänner i att tex göra så många armhävningar som möjligt eller stå i plankan så länge som möjligt. Jag gillar att tidigare resultat visas tydligt, vilket gör att man pressar sig extra nästa gång för att slå sitt tidigare rekord.

I appen får användare skapa en egen profil där användare får en översikt över sin träning med bl.a. tidigare genomförda pass och resultat i utmaningar. Appen är genomtänkt och enkel att använda samt den har flera smart finesser som jag tror kommer hjälpa många att få extra motivation till träning.

FMTK är kostnadsfri att hämta i App Store.

Inlägget FMTK – Träningsapp från Försvarsmakten dök först upp på iPhoneGuiden.

Comments are closed.