Varning: Nytt tweak kan göra din iEnhet obrukbar

images

Att jailbreaka innebär inte bara en massa fördelar, det går faktiskt att ställa till det för sig i fall man är oaktsam och installerar tweaks från källor som inte är pålitliga. Nu har man hittat ett tweak som ”brickar” enheten, alltså gör den obrukbar för all framtid.

Det är dayt0n’s ”new bootcolor changing method” som ligger bakom det larm som nu sprids. Tweaket ändrar den nvRAM som finns i enheten och som används under uppstartsprocessen och eftersom den är olika för varje enhet så kan en icke-behörig nvRAM medföra en stendöd enhet.

Tweaket sägs ändra färgen under ”the boot process”, alltså när man startar upp sin enhet, men i själva verket så är det ett virus som istället slår ut enheten och gör den helt obrukbar och det går inte att återställa den med hjälp av DFU-mode eller på annat sätt. Det är hackern arcticsn0w som upptäckt detta och går nu ut med en skarp varning till allmänheten att låta bli detta tweak. Nedan ser ni vad han säger:

I have released a very, very, very, very dangerous package as a proof of concept called ”KilliOS” on my personal Cydia repository (http://arcticsn0w.github.io). It is an empty package which messes with nvram values in the postinst script, and then forces a reboot. Installing this package will instantly kill your device.

Vidare säger arcticsn0w:
If this is changed to an invalid value for the device (valid values are not the same on all devices), and the device is rebooted, the device will permanently not be able to boot. This cannot be fixed with a DFU restore or any other method.

Som det ser ut nu så är detta tweak bortplockat, men det visar ändå att det finns program och tweaks som kan ställa till det riktigt ordentligt.

Vill man läsa mer om detta kan man göra det här

Källa:iClarified.com,reddit.com

Comments are closed.