Mer om batteritiden i Apple Watch

apple-watch-batteritid

Det är bekräftat att Apple Watch klarar upp till 18 timmar vid normal användning. Men vad betyder egentligen normal användning och hur lång tid tar det att ladda batteriet? Här kommer några fler svar kring batteritiden.

Apple.com förklarar Apple att normal användning, eller ”All-day battery life”, baseras på 18 timmar där man tittat på klockan 90 gånger, 90 notiser, 45 minuter användning av appar och 30 minuter träning med musik som spelas i bakgrunden över Bluetooth.

Genom att bara kolla klockan fem gånger per timme håller batteriet i upp till 48 timmar. Om batterinivån blir för låg aktiveras Power Reserve-läget (enbart klockfunktionen är igång) och du kan fortsätta kolla klockan i 72 timmar. Resultatet för Power Reserve-läget baseras på att användaren kollar klockan fyra gånger per timme.

Om man enbart vill träna med sin Apple Watch kan du hålla igång i sju timmar. Vid samtal genom en iPhone håller batteriet i tre timmar och vid musik i 6,5 timmar.

När det kommer till laddningstiden tar det 2,5 timmar att ladda från helt tomt till fulladdat batteri. Att nå 80 procent tar 1,5 timme.

Det ska tilläggas att resultaten ovan är testade på enheter med mjukvaror som inte är helt färdigutvecklade. Testerna utfördes också på en 38 mm Apple Watch så 42 mm-modellen har vanligtvis något bättre batteritid.

Comments are closed.